Historie

Wie zijn wij?

Wij zijn een familiebedrijf al sinds 1927. Onze grootouders, Jan Reek en Aaf Kwadijk, hebben het bedrijf opgezet waarna onze ouders, Niek Reek en Trien Dop, het bedrijf overnamen in 1960.

Onder hun leiding groeide het bedrijf uit van deels eigen opfok met hulp van diverse loonopfokkers naar 100% eigen opfok in de jaren ‘80.

In 2015 is hij overleden en wij wilden graag invulling blijven geven aan de handel in scharrelkippen. We doen er veel mensen een groot plezier mee zo blijkt iedere keer weer. Waarom dan stoppen?!

U bestelt de kippen bij ons en wij geven u aan wanneer ze gehaald kunnen worden. Daarover leest u meer onder het kopje Hoe werken wij?

Graag stellen we ons nader aan u voor:

Jan Reek is de oudste zoon van het gezin. Jan heeft vanaf 2015 heel veel meegeholpen bij het halen en brengen van de kippen. Sinds 2023 is hij niet langer meer actief in verband met zijn baan. Het viel te lastig te combineren. Gelukkig kunnen we af en toe nog op hem terugvallen want hij heeft heel veel ervaring en kennis.

Annemieke Reek is de enige dochter en tevens de jongste van het gezin. Zij doorliep de studie HEAO-CE en heeft vooral haar ervaring in de autobranche op het commerciële vlak. Sinds 2007 werkt ze als zelfstandige. Ze is voornamelijk actief om bedrijven en medewerkers helpen bepalen of de juiste mensen in de juiste functie zitten. Dat kan zijn in sollicitatieprocedures, maar ook ontwikkelingsgericht bepalen wat iemand nodig heeft om te groeien. Als het om persoonlijke ontwikkeling gaat, biedt ze hierin ook haar diensten aan.

Annemieke verzorgt veel achter de schermen: van het bestellen van de hennen tot aan het maken van afspraken met alle klanten, klein en groot.  Maar ook voor het wegbrengen van hennen en u komt haar tegen tijdens de haalochtenden. Verder verzorgt ze alle telefoon- en mailwerk.

En ten slotte Luuk ten Hoope, schoonzoon en getrouwd met Annemieke. Luuk heeft een studie HBO- Autotechniek gevolgd, komt uit de Beemster en heeft bij 2 auto-importeurs gewerkt. Bij een van die importeurs is hij nu nog actief.

Hij verzorgt alle administratie en is vaak ook actief op zaterdag als er haalochtend is. Ook brengt hij oude en jonge hennen weg. Met grote regelmaat is ook hij te vinden bij de haalochtenden.

Onderstaand een paar fotootjes van vader Niek Reek, trots tussen zijn kippen!

huidigefotoPA

Pa in Eendenhok (rouwkaart)