Hoe werken wij?

U heeft besloten kippen te gaan houden of u bent al jarenlang ervaren kippenhoud(st)er en wilt nieuwe kippen bestellen.

Dat kan op 2 manieren:

* Gewoon bellen op 0299 – 404 885 of 0299 – 40 14 23. Op beide nummers krijgt u Annemieke aan de lijn. U geeft duidelijk aan hoeveel kippen u wilt bestellen en ook of u de oude kippen wenst in te ruilen. (ja, dat kan bij ons!)

Spreek zeker uw naam en nummer duidelijk in als u ons niet direct te pakken krijgt. Wij bellen dan zo snel mogelijk terug.

* U bestelt de kippen via internet > info@reekscharrelkippen.nl.

Hier geeft u het aantal aan en ook of u de oude wilt inruilen.

Als wij uw bestelling binnen hebben dan gaat u op de bestellijst. We streven ernaar om in de zomermaanden elke 4-5 weken ongeveer een koppel kippen af te leveren.

In de wintermaanden kan dat gaan naar eens in de 2 maanden. Afhankelijk van het weer, het aantal bestellingen en factoren als vogelgriep e.d.

Als de kippen eenmaal afleveringsklaar zijn, lees: rond de 18-19 weken, dan bellen wij u op voor het maken van een afspraak.

Het halen is vaak op een zaterdagochtend, maar inmiddels wijken we ook uit naar de vrijdagochtend. Bij uitzondering zijn er nog andere dagen mogelijk.

Vanaf 30 hennen brengen we tegen een kleine vergoeding de kippen ook bij u thuis.

U neemt een doos of krat of mand mee om de kippen in te vervoeren.

Komt u met oude kippen retour? Haal het voer dan op de avond ervoor weg bij de kippen zodat ze nuchter op transport gaan. Dit komt het welzijn van de dieren alleen maar ten goede. Om die reden leveren wij ook alleen maar in de ochtend af.

Als u het erf op komt rijden dan ziet u in het midden van het terrein een schuur staan met een grote kip erop met de tekst Reek Scharrelkippen. U rijdt met uw auto links van deze schuur naar achteren. U rijdt dan om de schuur heen zodat we de eventuele oude kippen eerst uit de auto kunnen halen. Bij voorkeur laat u de kist/krat/mand in de auto om besmetting eventueel te voorkomen. Zie het inruilen van de kippen als een service, u krijgt er niets voor terug.

In de schuur krijgt u dan nieuwe hennen. Hier zijn ook nog voersilo’s en waterbakken te koop. U betaalt contant of via een betaalverzoek en krijgt nog wat informatie mee.

Vragen of opmerkingen? Bel gerust! Zeker als u besluit zakelijk kippen te houden. Daarin kunnen we uitstekend meedenken of het nu gaat om een kippencaravan of een ander hok. We hebben hierin ons netwerk.