Wat verkopen wij?

Wij verkopen uitsluitend leghennen. Geen krielen of raskippen dus. Hiervoor kunt u het beste terecht bij bijvoorbeeld Het Raskonijn te Purmerend.

Het ras dat wij verkopen heet Novogen (het nieuwe gen) en komt van origine uit Frankrijk. Ze wordt hier in Nederland opgefokt tot een jonge hen die tegen de leg is. Dat houdt in dat ze ongeveer 3 tot 4 weken van de leg verwijderd is als u de hennen hier heeft opgehaald. 

Kenmerken van het ras zijn onder andere:

  • Sterk en stressbestendig.
  • Mak en lief voor kinderen (kippen zijn nieuwsgierig dus kunnen wel pikken)
  • Goed voor elke dag een ei.
  • Na de leg ook nog interessant voor inruil.

Verder verkopen wij misschien wel het beste legmeel dat er momenteel verkrijgbaar is: Volledig legmeel van Agruniek RijnVallei. Dit is verkrijgbaar in zakken van 20 kilo.

Bel voor de mogelijkheden en de prijs afhankelijk van het aantal zakken dat u wilt kopen. Vaak scheelt het 30 tot 40% voedingswaarde met een zak meel uit de winkel.

Ook verkopen wij balen houtmot van circa 22-23 kilo. Afmeting is 80 x 30 x 40 cm.

Wij adviseren houtmot in het nachthok, de legnestjes en eventueel een deel van de ren afhankelijk van uw situatie omdat dit zeer goed absorbeert en de kip er lekker in kan –scharrelen-. De prijs per baal is € 15,-

Wat erg goed is voor een kip is luzerne. Dit product is sinds juni 2021 te koop bij ons in baaltjes van 10 kilo en is afkomstig van Hartog. Luzerne heeft een hoog vezelgehalte en helpt verveling te voorkomen. Daarnaast stimuleert het, het natuurlijke pikgedrag. Bij stress kan verenpikken ontstaan. Een baaltje luzerne biedt afleiding en stimuleert het natuurlijk gedrag. 

De prijs van een baaltje luzerne is € 10,00.

Mocht er luis optreden in het hok of bij uw kippen dan hebben we luisspray van Finecto. Het zit in een flacon met spuitmond en is bedoeld voor het hok. Informeer naar de handelswijze als u luis constateert. Er zijn ook nog andere oplossingen.

Een flacon kost € 21,- per stuk (beperkt op voorraad).

novogen
Bron, Broederij Verbeek